Digitale ontwikkelingen bij HR-professionals niet optimaal

Digitale ontwikkelingen bij HR-professionals niet optimaal

Digitale ontwikkelingen bij HR-professionals niet optimaal

Uit onderzoek van Tilburg Universiteit, blijkt dat software in grote mate gedigitaliseerd is binnen organisaties. Echter blijkt dat HR-professionals nog steeds achterlopen op digitaal gebied. Zij beschikken niet altijd over de vaardigheden die ze nodig hebben om deze software en systemen te bedienen. Denk hierbij aan systemen zoals: registratie van persoonsgegevens, verloop en ziekteverzuim. Juist in het tijdperk waarin vele nieuwe technologische ontwikkelingen zijn, zouden organisaties HR-afdelingen moeten stimuleren om zich onder andere te ontwikkelingen in de nieuwste digitale systemen en software. Uiteraard wordt er meer gebruik gemaakt van digitale systemen en software bij grote organisaties, dan bij kleinere organisaties en HR-afdelingen. Veel organisaties besteden hun salarisadministratie uit (23 procent). Uitzendorganisatie besteden ook steeds meer hun backoffice uit, om zich volledig te kunnen richten op hun kernactiviteit (werving en selectie). Door het uitbesteden van de backoffice  bespaar je tijd, maar heb je ook minder administratieve lasten.

Zijn HR-professionals klaar voor deze digitale toekomst?
Door als deze technologisch ontwikkelingen dienen HR-professionals zich af te vragen of ze wel over genoeg kennis en vaardigheden beschikken. Slecht één kwart durft zich deze vraag te stellen, één derde van de HR-professionals is (zeer) ontevreden over haar digitale kennis en vaardigheden omtrent software en systemen binnen de organisaties.

admin