Eprivacy, strengere EU-privacywet

Eprivacy, strengere EU-privacywet

Eprivacy, strengere EU-privacywet

De nieuwe wet- en regelgeving is pas net ingegaan, maar grote technologische bedrijven lobbyen al over een een nieuwe wet die voor hun veel kan veranderen (dit meldt Business Insider). Deze wet zal meer gaan om ePrivacy: communicatiedata, cookies, telemarketing en e-mail. De AVG richt zich dan meer op persoonsgegevens (opslag, gebruik en verwerking). Voor grote technologische bedrijven zoals Whatsapp of Facetime zal dit een wet zijn die veel kan veranderen. Veel gebruikers hebben nu nog niks te zeggen over de data die deze bedrijven hebben. Denk hierbij onder andere aan hoe lang je telefoneert of naar welke locatie je dat deed. Wanneer een nieuwe wet op het gebied van ePrivacy van toepassing zal zijn, zal dat allemaal kunnen veranderen. Gebruikers kunnen op dit vlak meer macht en bescherming verwachten. Technologische bedrijven zullen meer toestemming moeten vragen aan de gebruikers voor het daadwerkelijk opslaan van deze data. Ook zal deze data verwijderd moeten worden als gebruikers hier om vragen. Vele veranderingen op komst! Hou het nieuws dus goed bij om veranderingen snel te zien, en vertrouw je het allemaal niet? Gelukkig kunnen we nog (ouderwets) boeken kopen.

admin