AOW-leeftijd stijgt minder snel dan verwacht

AOW-leeftijd stijgt minder snel dan verwacht

AOW-leeftijd stijgt minder snel dan verwacht

Het Financieele Dagblad (FD)meldt dat de levensverwachting van 65-plussers minder (dan verwacht) stijgt. Hierdoor zal de AOW-leeftijd pas later omhoog gaan, dit zal vijf jaar later zijn dan nu is berekend. Om de hogere levensverwachting te dekken, kwam in 2013 het besluit om de AOW-leeftijd te verhogen. Dit zou met stappen gaan, uiteindelijke zou in 2012 de AOW-leeftijd naar 67 gaan. Volgens berekenen van het Financieele dagblad, gebaseerd op cijfers van het CBS zal dit nu vijf jaar later zijn. De Minister van Sociale Zaken geeft echter aan dat de snelle stijging nodig is om het pensioen betaalbaar te houden. Nederland vergrijst de komende 25 jaar, maar wordt tegelijkertijd ook steeds ouder. Daarnaast gaat 1,5 miljard kosten om de AOW-leeftijd vier jaar uit te stellen.

Wilt u uw AOW-leeftijd berekenen, bekijk op  website van ‘Wijzer in geldzaken’ hoe uw verwachte AOW-leeftijd is.
(Platform Wijzer in geldzaken is een initiatief van de Rijksoverheid en Partners).

 

 

admin